Вартість огірків в Україні оновила семирічний рекорд
Вартість огірків в Україні оновила семирічний рекорд

Вартість огірків в Україні оновила семирічний рекорд

На поточному тижні українські тепличні комбінати готові відвантажувати огірки за ціною 45-60 гривень/кг, що в середньому на 35% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Про це йдеться в повідомленні проєкту EastFruit.

Зазначається, що наразі тепличні огірки в Україні надходять у продаж за найвищими, як мінімум, за останні сім років цінами.

«За словами операторів ринку, підвищувальний ціновий тренд продиктований одразу кількома факторами. Перш за все, він є наслідком досить обмеженої пропозиції огірків на ринку, оскільки продукція відкритого ґрунту в продаж вже практично не надходить. Крім того, вибірки цієї продукції у тепличних комбінатах також помітно скоротилися через падіння середньодобових температур», – йдеться в повідомленні.

Наразі огірок в українських господарствах коштує в середньому вже у два рази дорожче, ніж рік тому.

Також портал Мінфін оприлюднив дані прозміну цін на курячі яйця та сало у вересні. Українці уважно стежать за вартістю продуктів, особливо тих, які є базовими в раціоні, таких як яйця та сало. Ціни на яйця продовжують зростати, що може вплинути на сімейний бюджет українців. Натомість ціна на сало залишається стабільною, що є позитивною новиною для любителів цього продукту.

До слова, в Україні є стійка тенденція до подорожчання помідорів. За даними аналітиків EastFruit, ціни на ці овочі зросли в середньому на 12% порівняно з кінцем минулого тижня і зараз коливаються в межах 40-55 грн/кг.

Джерело матеріала
loader
loader