Захаращеність, зловживання і саботаж. Аудитори шоковані тим, що коїться навколо метро Шулявська
Захаращеність, зловживання і саботаж. Аудитори шоковані тим, що коїться навколо метро Шулявська

Захаращеність, зловживання і саботаж. Аудитори шоковані тим, що коїться навколо метро Шулявська

Рахункова палата перевірила ефективність використання бюджетних коштів на ремонт доріг Києва у 2021-2023 роках. Стало відомо, що на територію біля станції метро «Шулявська», протягом 2021-2022 років, було витрачено 246,5 млн грн. Про це йдеться у розслідуванні «Главкома» «Розвели» мости. Оприлюднено скандальний дорожній аудит, який сховала Рахункова палата».

У розслідуванні йдеться, що із самого початку Рахункова палата зіштовхнулася з перепонами, які влаштовували представники столичної влади. Попри те, що міський голова Віталій Кличко свого часу сам кликав аудиторів перевіряти стан доріг та мостів столиці.

«Київська влада надала 30% від запитуваних Рахунковою палатою документів, які стосувалися ремонту доріг», – пригадує колишня членкиня Рахункової палати Ірина Іванова, яка проводила аудит. Верховна Рада звільнила її з посади 23 квітня 2024 року.

Результати розслідування свідчать, що директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської ради Руслан Кандибор найбільше пручався ревізії:

«Кандибор відмовився надати Рахунковій палаті документи про використання коштів субвенції на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг у Києві протягом 2021-2022 років. Директор департаменту транспортної інфраструктури та інші представники столичної мерії проігнорували запрошення аудиторів спільно виїжджати на столичні дороги з метою перевірки використання бюджетних коштів».

Попри опір столичної влади, Рахункова палата все ж виявила порушення. Наприклад, захаращеність території біля станції метро «Шулявська» та відсутність асфальтного покриття на окремих ділянках, які входили у реконструкцію транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги (нині Берестейський, – «Главком») з вулицею Гетьмана на межі Шевченківського та Солом’янського районів столиці.

У розслідуванні йдеться, що протягом 2021-2022 років на цей об’єкт було витрачено 246,5 млн грн. Він мав бути завершений до кінця 2022-го. Однак будівництво з’їздів з проспекту Перемоги та заїздів на нього перенесли на 2023 рік.

Джерело матеріала
loader
loader