Байден попросив Конгрес продовжити термін надання допомоги Україні: яка сума може "згоріти"
Байден попросив Конгрес продовжити термін надання допомоги Україні: яка сума може "згоріти"

Байден попросив Конгрес продовжити термін надання допомоги Україні: яка сума може "згоріти"

Американський лідер Джо Байден звернувся до Конгресу США. Він попросив продовжити термін президентських повноважень надопомогу Україніу розмірі 5,8 млрд доларів.

Про це повідомляє The Hill. Журналісти посилаються на лист речника Пентагону Пета Райдера. Також там зазначається, що термін використання цих коштів для Києва спливає 30 вересня, наприкінці фінансового року.

"В межах президентських повноважень для військової допомоги Україні у нас залишилося 5,9 мільярда доларів. Всі ці кошти, окрім 100 мільйонів доларів, закінчуються наприкінці фінансового року", — зазначив Райдер.

Зокрема, Вашингтон продовжить надавати пакети допомоги найближчим часом і працює з Конгресом США над тим, щоб домогтися продовження президентських повноважень після 30 вересня.

Адміністрація Джо Байдена також використала повноваження, щоб швидко постачати зброю в Україну безпосередньо з запасів Міністерства оборони. Кошти, виділені Конгресом, випливають з оцінок військового обладнання, переданого Україні, і того, скільки ж треба для поповнення власних запасів США.

"Така процедура дозволяє Пентагону вивезти стару військову техніку і поповнити запаси новим обладнанням", – йдеться в повідомленні журналістів.

Нещодавно стало відомо також про те, що якщо Конгрес не ухвалить рішення про розширення повноважень Пентагону надсилати зброю зі своїх запасів до Києва, то під загрозою опиняться майже 6 млрд військової допомоги для України.

Раніше цього місяця держсекретар Ентоні Блінкен оголосив про надання Україні військової допомогив розмірі 250 мільйонів доларів коштом використання повноважень — надання ракет протиповітряної оборони та підтримки, боєприпасів для ракетних систем і артилерії, протитанкової зброї, бойових машин піхоти Bradley та іншої бронетехніки, серед інших предметів. 

Очільник Пентагону Ллойд Остін за підсумками останнього "Рамштайну" заявив, що російські окупанти передислокували авіацію, яку застосовують для ударів авіаційними бомбами по Україні, за межі радіуса ураження ракетами ATACMS. Саме тому замість того, щоб надати Україні дозвіл бити вглиб країни-агресора, США "зосереджені на допомозі Україні бути більш ефективною".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader