Озимий клин в Ольгопіль займає більше половини земельного банку
Озимий клин в Ольгопіль займає більше половини земельного банку

Озимий клин в Ольгопіль займає більше половини земельного банку

Агрофірма «Ольгопіль» розпочала сіяти озимі культури.

Як говориться у повідомленні компанії, під озимину виділили найбільший клин. Це пояснюється тим, що господарство має власне насіння озимої пшениці та ячменю.

Як повідомив головний агроном господарства Олександр Палайчук, площі під озимі культури виділили на рівні минулорічних показників, не збільшували і не зменшували. Посівну розпочали в оптимальні строки, щоб насіння «почувалося комфортно», і ніщо не заважало йому проростати. Наразі чекають на дощ, щоб культура набралася вологи.

«У структурі озимого клину найбільше площ виділили цього року під озиму пшеницю, друге місце посідає озимий ріпак, на третьому — озимий ячмінь. Усього під озимину господарство заклало більше половини своїх площ, чверть з яких на сьогодні вже засіяли. Завершити осінню посівну кампанію господарство планує у стислі строки, щоб встигнути внести рістрегулюючі засоби та добрива», — уточнили в компанії. 

За повідомленням Вінницької ОВА, прогнозована площа озимих культур під урожай 2025 року — на рівні цьогорічних показників і становить 426 тис. га. Зокрема озимих зернових — 326 тис. га, а озимого ріпаку — 100 тис. га.


Для довідки: ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль» засновано 2000 року. Земельний банк становить 5 тис. га у Вінницькій області. Вирощує зернові та технічні культури. У господарстві є насіннєвий завод, елеватор, млин, пекарня, олійниця. Працює свиноферма, молочно-товарна ферма.

Джерело матеріала
loader
loader