Трамп обіцяє масову депортацію мігрантів, які нібито їдять собак та котів
Трамп обіцяє масову депортацію мігрантів, які нібито їдять собак та котів

Трамп обіцяє масову депортацію мігрантів, які нібито їдять собак та котів

Твердження про те, що мігранти з Гаїті їдять домашніх тварин, зробило кандидата від республіканців посміховиськом у соцмережах.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв провести масову депортацію гаїтянських мігрантів із міста Спрінгфілд в Огайо. Ця обіцянка пролунала після того, як у вівторок, 10 вересня, на дебатах із Камалою Гарріс він неправдиво звинуватив гаїтянців у тому, що вони їдять домашніх тварин місцевих мешканців.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми зробимо великі депортації в Спрінгфілді, штат Огайо", - сказав Трамп на прес-конференції на своєму гольф-курорті поблизу Лос-Анджелеса.

Цього разу він не повторив свого твердження, висловленого під час президентських дебатів, про те, що мігранти їдять собак і котів, яке зробило кандидата від республіканців посміховиськом у соцмережах.

Водночас Дональд Трамп не назвав жодних інших вагомих аргументів для депортації гаїтян.

Більшість із 15 000 мігрантів із Гаїті, які проживають у Спрінгфілді, перебувають у Сполучених Штатах на законних підставах.

Раніше президент Джо Байден закликав припинити напади на гаїтянську громаду.

“Це має припинитися - те, що він робить. Це має припинитися", - сказав він.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Німеччини відреагували на критику її енергосистеми з боку кандидата в президенти США Дональда Трампа під час дебатів, іронічно зауваживши, щонімці також "не їдять котів і собак".

Джерело матеріала
loader
loader