Аргентина скасувала мита на експорт м'яса і молокопродуктів
Аргентина скасувала мита на експорт м'яса і молокопродуктів

Аргентина скасувала мита на експорт м'яса і молокопродуктів

Уряд Аргентини оголосив про відміну експортних мит на яловичину, свинину та молочні продукти та про 25% зниження податків для різних ланцюжків постачання м’яса.

Метою такого кроку є зміцнення конкурентоспроможності, пише Pig333.

Зазначається, що указ встановлює відміну податків для продуктів ланцюжка постачання свинини, щоб забезпечити більшу конкурентоспроможність для продукту з високим світовим попитом. Крім того, він реалізує 25% зниження податків для всіх тваринних білків, поточна ставка яких становить від 4,5 до 9%.

В уряді Аргентини підкреслили, що тваринні білки мають великий федеральний вплив, оскільки вівці, птиця, велика рогата худоба та інші види, що експортуються, виробляються в усіх провінціях країни. Лише 2023 року 25% експортних мит, що стягуються з цих категорій, становили понад $70 млн.

«Внаслідок нових заходів цей обсяг повертається у виробничий ланцюжок і робить переробку більш конкурентоспроможною», — пояснили в уряді. 

Ухвалене рішення є частиною ширшого процесу дерегулювання, зниження тарифів на сільськогосподарські ресурси, відкриття міжнародних ринків та спрощення процедур торговельного контролю, що спрямовано на подальше зниження навантаження держави на сільськогосподарське виробництво.

Джерело матеріала
loader
loader