Бізнес вже забронював майже мільйон чоловіків. Шмигаль обіцяє: це не межа
Бізнес вже забронював майже мільйон чоловіків. Шмигаль обіцяє: це не межа

Бізнес вже забронював майже мільйон чоловіків. Шмигаль обіцяє: це не межа

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні бронювання від мобілізації мають понад 900 тисяч осіб. Він приспускає, що його обсяги можуть збільшитися. Про це він сказав під час конференції Ялтинської європейської стратегії YES-2024, передає кореспондент «Главкома».

«Мобілізація сьогодні – це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу вимагає певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом», – сказав прем'єр.

Шмигаль зауважив, що населення країни, яка перебуває у стані війни має два шляхи: працювати або воювати.

«У країні, що воює, немає іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, інша частина населення повинна безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій», – наголосив прем'єр-міністр.

Шмигаль повідомив, що наразі в Україні понад 900 тис. осіб мають бронювання від мобілізації:

«У нас сьогодні понад 900 тисяч осіб у бізнесі заброньовано. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих у бізнесі, але за умови, щоб була дотримана повністю «математика» мобілізації».

13 та 14 вересня у столиці України відбулася конференція YES-2024 (Ялтинська європейська стратегія). Це 20-й за рахунком форум. Його історія розпочалася 1 липня 2004 року. Тоді Ялтинська Європейська Стратегія провела свою першу зустріч у Лівадійському палаці в Ялті в українському Криму. У 2013 році через окупацію Криму Російською Федерацією YES була змушена перенести щорічні заходи до Києва. У рамках YES українські політики, експерти, лідери громадянського суспільства та бізнесу зустрічалися з міжнародними політиками. Засновником конференції є мільярдер Віктор Пінчук.

Також Зеленський розповів, що Україна потребує достатньої далекобійності, щоб змінити хід війни, а також змусити Російську Федерацію шукати миру.

Джерело матеріала
loader
loader