Блінкен прирівняв російське державне ЗМІ до розвідки
Блінкен прирівняв російське державне ЗМІ до розвідки

Блінкен прирівняв російське державне ЗМІ до розвідки

США запровадили додаткові санкцій проти російського каналу RT. Стало відомо, що він співпрацює з розвідкою Кремля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву державний секретар США Ентоні Блінкена.

Блінкен наголосив, що RT співпрацює безпосередньо з російською розвідкою, яка створила на базі каналу кіберпідрозділ, який відповідальний за глобальні операції впливу Кремля. Серед таких операцій зокрема вплив на вибори в Молдові.

Крім того, за даними Блінкена, пропагандистський канал також веде краудфандингову програму, через яку збирають кошти для "підтримки та постачання військового обладнання російським військовим частинам в Україні".

"Це снайперські гвинтівки, глушники, бронежилети, прилади нічного бачення, безпілотники, радіообладнання, місця для особистого озброєння, дизельні генератори. Хоча краудфандингова кампанія відкрита, приховано те, що цією програмою керують керівники RT", - підкреслив держсек.

Посилення санкцій

Блінкен заявив, що США запроваджують санкції на три юридичні та дві фізичні особи "за приховані операції Росії з глобального впливу, зокрема втручання в демократію Молдови та її майбутні вибори".

Водночас він підкреслив, що Росія використовує дезінформацію як зброю для "підриву і поляризації вільних і відкритих суспільств у кожному куточку світу".

"У відповідь на це сьогодні Сполучені Штати, Велика Британія і Канада розпочинають спільну дипломатичну кампанію, щоб згуртувати союзників і партнерів по всьому світу, щоб вони приєдналися до нас у боротьбі із загрозою, яку становить RT та інші механізми російської дезінформації і прихованого впливу", - анонсував він.

Джерело матеріала
loader