Кардіо перед телевізором: 5 простих вправ, які можна виконувати вдома
Кардіо перед телевізором: 5 простих вправ, які можна виконувати вдома

Кардіо перед телевізором: 5 простих вправ, які можна виконувати вдома

Чудовий спосіб займатися спортом у прохолодну погоду – повести ефективне тренування у власній оселі. Ці рухи легко інтегрувати у ваш звичайний графік після роботи або під час вихідних.

Видання eatthis.com звернулися до фахівця, який підготував п'ять легких кардіовправ, які можна виконувати вдома під час перегляду телевізора. За словами тренера Вікторії Брейді, кардіо вдома є не тільки економічно вигідними, але й дозволяють тренуватися на комфортному рівні.

"Ви можете одночасно дивитися телевізор і займатися спортом, що робить вас більш послідовним, оскільки почати тренування вдома набагато легше", – пояснює тренер.

За даними Клівлендської клініки, регулярні кардіо вправи сприятливо впливають на суглоби, шкіру та мозок. Вони допомагають знизити ризик інсульту, розвиток хвороби Альцгеймера, покращують стан шкіри, контролюють рівень цукру в крові, підтримують травлення та втрату ваги.

Окрім того, кардіотренування - це чудовий варіант для тих, хто тільки починає тренуватися і не хоче займатися в залі через можливий дискомфорт. "Тренування вдома дає вам можливість створити безпечний простір для вправ, не думаючи про те, хто на вас дивиться", – додає Брейді.

Отже, давайте ознайомимося з п'ятьма легкими кардіовправами, які можна виконувати вдома, не відволікаючись від телевізора.

Ходьба на місці

Перша вправа – це ходьба на місці, яка не вимагає жодних складних навичок. Брейді рекомендує стояти прямо, розслабити плечі і тримати стегна трохи попереду, щоб уникнути вигину в попереку. Почніть піднімати одну ногу, а потім іншу, по черзі. Один цикл підняття двох ніг рахується як один повтор. Продовжуйте ходити на місці принаймні 20 хвилин. Якщо у вас є бігова доріжка, можете використати її під час перегляду телевізора.

Біг на місці

Наступним варіантом є біг підтюпцем або просто біг на місці. Встаньте рівно, зігніть руки в ліктях і почніть бігати на місці, рухаючи ногами по черзі – спочатку однією ногою, потім іншою. Під час бігу робіть природні рухи руками, ніби ви насправді біжите. Цю вправу також слід виконувати не менше 20 хвилин.

Стрибки на батуті

Для цієї вправи знадобиться міні-батут, який може стати вашим улюбленим обладнанням для домашнього кардіо. Просто встаньте на батут і почніть підстрибувати вгору-вниз. Брейді радить робити це весело, експериментуючи з різними видами стрибків або навіть спробуйте включити удари ногами під час відскоків. Виконуйте вправу не менше 20 хвилин.

Степ-аеробіка

Для цієї вправи вам знадобиться платформа або сходинка. Один з основних рухів полягає в наступному: поставте одну ногу на платформу, потім приєднайте іншу, після чого поверніться у вихідне положення. Повторюйте рухи, чергуючи ноги. Виконуйте вправу протягом 20 хвилин. Також можна виконувати поворотні рухи – почніть стояти боком до платформи, підійміться на неї однією ногою, поверніться та зійдіть у вихідне положення. Робіть це принаймні 20 хвилин.

Танці

І, нарешті, можна просто танцювати! Це найпростіша та найвеселіша вправа, яка не вимагає спеціальних інструкцій. Вікторія Брейді зазначає: "Просто рухайтеся під музику, танцюйте, як вам подобається, і спалюйте калорії". Виконуйте танцювальні рухи не менше 20 хвилин, щоб отримати максимум задоволення від тренування.

Такий підхід дозволить вам залишатися активними та підтримувати форму, навіть не залишаючи дім.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як підтримувати свою форму.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader