Нищили вибуховою хвилею й уламками: який унікальний намет стоїть у Харкові
Нищили вибуховою хвилею й уламками: який унікальний намет стоїть у Харкові

Нищили вибуховою хвилею й уламками: який унікальний намет стоїть у Харкові

Кореспондентка з Харкова Анна Черненко розповіла 24 Каналу, що намет розташований у центрі Харкова, тому часто його нищило уламками чи вибуховою хвилею через російські обстріли. Він став символом єднання українців та буде стояти до перемоги.

Унікальний намет у Харкові

У 2014 році намет з'явився у Харкові для підтримки активістів Євромайдану. Він став прикладом спротиву діям влади на багатьох рівнях. До його річниці встановили виставку плакатів відомих українських і не тільки художників. Люди, які підтримують волонтерські ініціативи намету і є його командою кажуть, що він є рекордсменом щодо найдовшої акції протесту, яка була в Україні.

Цей намет пережив багато обстрілів, адже встановлений на центральній площі Харкова.

Будівля державної адміністрації, яку кілька разів обстрілювали росіяни, є навпроти нього. Відповідно, намет нищило вибуховою хвилею та уламками,
– зазначила кореспондентка.

Намет ще називають українським харківським серцем, велика кількість людей приїжджають, щоб біля нього сфотографуватись. Головним його призначенням є єднання українців для перемоги.

Співзасновник намету Борис Рєдін розповів, що від самого початку, коли ставили намет, знали, що він повинен стояти до перемоги. Намет, за його словами є свідченням того, що Харків є українським містом. Попри нього пролітали російські крилаті ракети, ракета "Іскандер" та дрони.

Жоден намет у світі такого не пережив, ніде і ніколи,
– сказав він.

Черненко додала, що через правила безпеки, ніяких робіт у самому наметі волонтери не проводять. Він не повинен стати ціллю для ворога.

Джерело матеріала
loader
loader