Роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати зросли наприкінці літа.
Про підвищення цін на м'ясо на прилавках супермаркетів повідомляють аналітики асоціації «Свинарі України».
«У серпні цінова динаміка різних видів м’яса синхронізувалася: охолоджена свинина у середньому подорожчала на 3,2%, курятина додала 2,5% до середньої ціни у липні, а яловичина підвищилася в ціні на 2,8%. Хоча темпи приросту цін на свинину в серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом для споживача цей вид м’яса став доступнішим, ніж роком раніше чи наприкінці 2023-го, на відміну від інших», — інформують аналітики.
І уточнюють, що наприкінці минулого літа та у грудні попереднього року кілограм охолодженої свинини коштував 206,1 грн/кг і 202,7 грн/кг відповідно, однак минулого місяця середня роздрібна ціна склала 199,6 грн/кг.
«Утім, хоч для більшості м’ясних частин це твердження справедливе, є й винятки. Преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди йдуть в ногу зі загальним трендом. Так, наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі, а серпневий приріст цін на більш затребуване м’ясо шиї та стегна демонструють вищі за середні темпи приросту цін», — роз’яснили в АСУ.