Вже цієї осені: Сирський анонсував зміни у підготовці мобілізованих
Вже цієї осені: Сирський анонсував зміни у підготовці мобілізованих

Вже цієї осені: Сирський анонсував зміни у підготовці мобілізованих

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що проєкт розпочнуть у найближчі пару місяців. Також командування роздумує над створенням Школи інструкторів.

В Україні готують зміни в підготовці українців після мобілізації 2024. Про це 15 вересня розповів Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"Якісна підготовка — один із головних чинників збереження життя українського воїна. Докладаємо для цього максимум зусиль", — наголосив він.

Сирський розповів, що провів нараду щодо підготовки мобілізованих. У зустрічі взяли участь керівники органів військового управління, які відповідають за навчання, командири бойових бригад та керівники навчальних центрів. Вони обговорили проблеми, що впливають на якість підготовки, й шляхи їх розв’язання.

"Ключову роль у якості підготовки відіграють інструктори. Тому, максимальну увагу приділяємо залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом", — розповів головком.

З його слів, у ЗСУ опрацьовують можливість створення Школи інструкторів. Вона стала б основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу.

Окрім того, командування працює над тим, щоб подовжити термін базової загальновійськової підготовки.

"Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні-листопаді цього року", — зазначив Сирський.

Нагадаємо, український екскомандир та офіцер Центру масштабування технологічних рішень Ігор Салій поділився гірким досвідом проходження медико-соціальної експертної комісії. У черзі МСЕК він зустрів чоловіка з високою ампутацією, який 5 місяців чекав на відповідь та прийшов з гранатою у сумці.

Підрозділ Khorne group 116 ОМБр ЗСУ опублікував кадри атаки по місцю скупчення російських бійців. Російський військкор повідомив, що удару завдали по Курській області.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader