Ціна зростає: в Україні подорожчали томати
Ціна зростає: в Україні подорожчали томати

Ціна зростає: в Україні подорожчали томати

Ціна зростає: в Україні подорожчали томати

Аналітики назвали причини.

В Україні спостерігається зростання цін на помідори. Це зумовлене скорочення пропозиції цього овоча з місцевих господарств. При цьому попит на цю продукцію залишається досить стабільним. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Так, станом на 13 вересня, томати відвантажували по 50-60 грн/кг ($1,21-1,45/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Аналітики додали, що зараз тепличні томати в Україні надходять у продаж за найвищими, як мінімум, за останні сім років цінами.

Представники тепличних комбінатів зазначили, що підвищувати ціни їм дозволяє значна активізація попиту на внутрішньому ринку, адже дедалі більшу зацікавленість у придбанні цих овочів стали виявляти місцеві роздрібні мережі та оптові компанії.

«Крім того, значну підтримку ціновому зростанню надає і подорожчання ґрунтових томатів, а також обмежена пропозиція продукції як відкритого, так і закритого ґрунту», – йдеться у повідомленні.

Експерти зауважили, що зараз тепличні помідори в Україні вже коштують у середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у першій половині вересня 2023 року.

Раніше ми писали, що в Україні знизилася ціна на один з салатних овочів.

Джерело матеріала
loader
loader