Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як здивувати близьких та гостей стравою з курки в оригінальній обробці.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 130 г ложкового кефіру
- 20 г соусу барбекю
- Копчена паприка, сухий часник, сіль, перець, трохи соусу ворчестер
- 100 г кукурудзяного крохмалю
- 70 г пшеничного борошна
- 30 г сухарів
- Копчена паприка, сіль, перець
- За бажанням: сухий часник, цибуля, каррі або куркума
Приготування:
Наріжте куряче філе кубикам Додайте спеції, сіль, трохи соусу барбекю (або шрирачу для гостроти) та ложковий кефір, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Добре перемішайте і залиште маринуватися в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч. Змішайте кукурудзяний крохмаль, пшеничне борошно, сухарі та спеції. За бажанням, можна додати сухий часник, цибулю, каррі чи куркуму, додає "Мастер Шеф" Ярославський.
Вмочуйте замариновані шматочки курки в борошні. Викладіть їх на дошку або ґрати, щоб вони "підсохли" на 10 хвилин. Розігрійте фритюр. Смажте шматочки курки до золотистої скоринки.
Підсохлі шматочки можна швидко занурити в крижану воду і знову в суху паніровку — це додасть хрумкості, порадив "Мастер Шеф" Ярославський. Після маринування можна додати 1 яйце до курки перед паніровкою та смаженням.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.