Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня. Карта
Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня. Карта

Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня. Карта

У перші три доби нового тижня (16–18 вересня) в Україні збережеться досить висока температура вдень, хоча в центрі, на півночі та сході максимальні показники термометра знизяться на кілька позначок. На півдні й частково на заході погода буде дощовою.

Свіжий прогноз погоди опублікований на сайті Українського гідрометеорологічного центру. У перший день тижня ще очікуються пориви вітру; у вівторок і середу вони вщухнуть.

У понеділок, 16 вересня, дощі (зокрема із грозами) накриють південно-західну частину країни.

Найнижча температура – на заході (максимум до +23). У решті регіонів погода буде теплішою, до +27, а на сході – навіть до +28 градусів.

У вівторок, 17 вересня, кількість областей, де пройдуть опади, зменшиться, але йдеться також про південний захід України.

На заході температура зросте, в решті регіонів впаде приблизно на один-два градуси. Максимальне значення очікується на Луганщині (+27).

У середу, 18 вересня, температура у крайніх східних областях впаде до +24. На решті території синоптики прогнозують приблизно ті ж показники, що й у вівторок.

Дощі залишаться лише на півдні України. Вони супроводжуватимуться грозами.

Зміна гідрологічної ситуації

16-17 вересня, у зв'язку з очікуваними значними опадами, на річках суббасейнів Прута та Сирету очікується поновлення підйомів рівнів води на 0,2-1,0 м над рівнями на 8:00 неділі, 15 вересня. У місцях проходження інтенсивних злив відбуватиметься формування значного схилового й місцевого стоку. Негативних наслідків в УкрГМЦ не очікують.

Попередження про зміну гідрологічної ситуації

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше начальниця відділу агрометеорології УкрГМЦ Тетяна Адаменко припустила, що цього року в Україні може не бути бабиного літа – періоду, коли після похолодання приходить відчутне потепління. Зараз у нашій країні триває метеорологічне літо, а зниження температури в низці областей – тимчасове.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader