Селянам заплатять до 2000 грн за гектар: треба встигнути до 25 вересня
Селянам заплатять до 2000 грн за гектар: треба встигнути до 25 вересня

Селянам заплатять до 2000 грн за гектар: треба встигнути до 25 вересня

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оголосило про початок прийому заявок на державну фінансову підтримку для аграріїв, які працюють на територіях, постраждалих від бойових дій. Це рішення є важливим кроком у забезпеченні стабільності аграрного сектору в умовах війни та відновленні економіки на цих землях.

Фінансова допомога передбачена для сільськогосподарських виробників, які продовжують свою діяльність на територіях, що включені до спеціального переліку. До таких територій відносяться зони можливих, активних бойових дій, а також регіони, де все ще функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Аграрій. Фото: кадр Youtube
Аграрій. Фото: кадр Youtube

Для підтримки аграріїв у державному бюджеті передбачені спеціальні кошти, які виплачуватимуться на безповоротній основі з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь. Розмір допомоги залежить від рівня ризику на території:

  • 1000 гривень на гектар для територій можливих бойових дій;

  • 2000 гривень на гектар для територій активних бойових дій або таких, де функціонують електронні ресурси.

Прийом заявок триватиме до 18:00 25 вересня 2024 року в Державному аграрному реєстрі, тому аграрії мають обмежений час на оформлення необхідних документів. Для подачі заявки необхідно довести наявність господарської діяльності на цих територіях та відповідність вимогам.

Раніше ми розповідали, що пенсіонерам підняли виплати: 431 гривня виглядає, як подачка

Також, нові соцпослуги для ВПО: що стало доступно переселенцям

Теги за темою
виплати
Джерело матеріала
loader