Італія готує відправку вже другої системи SAMP/T для української ППО
Італія готує відправку вже другої системи SAMP/T для української ППО

Італія готує відправку вже другої системи SAMP/T для української ППО

Джерело

Італійське міністерство оборони готує до відправки в Україну вже другу систему протиповітряної оборони SAMP/T. Вона знадобиться для захисту українського населення від ворожих обстрілів. Про це газеті Corriere della Sera розповів голова МЗС Італії Антоніо Таяні.

«Ми надали Києву військову, гуманітарну та фінансову допомогу, зараз готуємо відправку другої батареї SAMP/T... Президент України ніколи не просив більше, ніж ми маємо. Крім того, ми не маємо такої зброї, як британці чи американці», – підкреслив пан Таяні.

Міністр зовнішніх справ Італії погоджується, що потрібно зупинити наступ Росії. Щоправда, далі він додав, що сподівається на «серйозну конференцію з питань миру», яка має відбутись вже цього року. Так можна помітити, як прагматизм переплітається з бажанням вірити в якісь легкі рішення, і не лише у наших співвітчизників.

Тепер ще раз про SAMP/T, або MAMBA. Хто забув чи не знав, що у 2023 році нам одну систему вже передавали – то дивіться, це спільна розробка Франції та Італії. Дана система може тримати на прицілі десятки цілей та ліквідувати водночас до десяти з них. Ще це єдиний засіб ППО європейського виробництва, яким можна перехопити балістику.

Название источника
Укрінформ
Ссылка на материал
https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3906253-italia-gotue-do-peredaci-ukraini-drugu-batareu-sampt.html
Теги за темою
Україна Зброя Італія
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader