Сьогодні Дональд Трамп розкриє свою криптовалютну стратегію
Сьогодні Дональд Трамп розкриє свою криптовалютну стратегію

Сьогодні Дональд Трамп розкриє свою криптовалютну стратегію

Колишній президент Дональд Дж. Трамп заявив у четвер, що він готується відкрити новий криптовалютний бізнес, оскільки його президентська кампанія агресивно залучає багатомільярдну криптоіндустрію напередодні виборів у листопаді.

У відео , опублікованому на X, пан Трамп сказав, що представить криптоплатформу World Liberty Financial у прямому ефірі о 20:00 у понеділок. «Ми беремо майбутнє з криптовалютою, залишаючи позаду повільні та застарілі великі банки», — сказав він.

Оголошення мало деталі та не пояснювало ступінь його зв’язку з проектом. Двоє його синів, Ерік Трамп і Дональд Трамп-молодший, протягом останніх тижнів рекламували World Liberty Financial, опублікувавши посилання на канал у додатку для обміну повідомленнями Telegram , який містить оновлення проекту.

У четвер у телеграм-каналі World Liberty Financial було сказано, що пан Трамп з’явиться в прямому ефірі зі свого заміського клубу Мар-а-Лаго в Палм-Біч, штат Флорида. «Приготуйтеся до того, як ми представимо наш план знову зробити фінанси великими». у дописі сказано.

Для кандидатів у президенти незвично відкривати новий бізнес посеред кампанії, і бізнес-інтереси пана Трампа викликали занепокоєння щодо конфлікту інтересів протягом усієї його політичної кар’єри. Він також володіє великою часткою в Trump Media & Technology Group , материнській компанії консервативної платформи соціальних мереж Truth Social. За останні тижні акції компанії впали, зменшивши вартість його частки на мільярди доларів.

World Liberty Financial — остання спроба пана Трампа привернути увагу до криптоіндустрії. Під час передвиборчої кампанії він пообіцяв припинити репресії на індустрію з боку уряду США, який наполягав на суворішому регулюванні цифрових валют. У липні пан Трамп виступив на щорічній біткойн-конференції в Нешвіллі, одному з найбільших криптовалютних зібрань року, пообіцявши зробити Сполучені Штати «криптостолицею планети».

Здається, подача працює. Декілька відомих крипто-менеджерів, у тому числі Кемерон і Тайлер Вінклвосс, засновники біржі Gemini, пожертвували зусиллям пана Трампа на виборах. Супер PAC, який фінансується галуззю, Fairshake, зібрав понад 150 мільйонів доларів для обрання прокрипто-кандидатів у перегонах до Конгресу, підтримуючи суміш демократів і республіканців.

Містер Трамп не завжди був криптобустером. У 2021 році він сказав , що біткойн «здається шахрайством». Але його погляди, схоже, змінилися під час кампанії. Цього року він провів захід у Mar-a-Lago для людей, які купили лінійку незамінних токенів, криптовалютних предметів колекціонування, відомих як NFT, які він випустив.

Незрозуміло, чого саме має досягти World Liberty Financial. У копії технічної документації проекту, отриманій веб-сайтом криптовалютних новин CoinDesk, говориться, що він надаватиме послугу позичання та позичання за допомогою власного криптотокена.

Представники World Liberty Financial і кампанії Трампа не відповіли на запити про коментарі.

Прийняття паном Трампом криптовалюти зробило його надзвичайно популярним серед інвесторів у цифрову валюту. Але реклама World Liberty Financial, здійснена його сім’єю, викликала неоднозначну реакцію в криптосвіті.

«Це справді шкодить виборчим перспективам Трампа, особливо якщо його зламали», — написав інвестор у крипто-венчур Нік Картер на X цього місяця. «У кращому випадку це непотрібне відволікання, у гіршому — величезне збентеження та джерело (додаткових) юридичних проблем».

Проект вже став мішенню для хакерів і шахраїв. Цього місяця в облікових записах X Лари Трамп, невістки пана Трампа, і Тіффані Трамп, його молодшої дочки, з’явилися несанкціоновані публікації . Пости спрямовували глядачів на підроблену версію веб-сайту World Liberty Financial.

«Це шахрайство!!!» Ерік Трамп написав на X. «Профілі @LaraLeaTrump і @TiffanyATrump у Twitter були зламані!!»

Джерело матеріала
loader
loader