"У цій війні немає безризикових варіантів": Столтенберг висловився про зняття обмежень на удари вглиб РФ
"У цій війні немає безризикових варіантів": Столтенберг висловився про зняття обмежень на удари вглиб РФ

"У цій війні немає безризикових варіантів": Столтенберг висловився про зняття обмежень на удари вглиб РФ

Країни НАТОкожна окремо вирішуватиме, чи знімати з України обмеження на удари по території Росії переданою зброєю. Але немає безризикових варіантів у повномасштабній війні, розв'язаній російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю LBC. "Бос" НАТО, який з 1 жовтня йде у відставку, сказав, що він вважає найбільшим ризиком у цій війні.

Столтенберг прокоментував заяву міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Леммі про те, що Сполучене Королівство веде переговори із США та союзниками щодо зняття обмежень для ЗСУ на використання далекобійних ракет Storm Shadow, які Лондон поставив Києву ще минулого року.

"Я вітаю ці переговори, але остаточні рішення повинні приймати окремо кожен з союзників", – сказав Столтенберг.

При цьому генсек наголосив, що для НАТО найбільшим ризиком буде перемога Путіна у цій війні.

"У нас повномасштабна війна в Європі, розв'язана Москвою. У цій війні немає безризикових варіантів. Але я, як і раніше, вважаю, що найбільшим ризиком для нас буде перемога Путіна в Україні", – наголосив Столтенберг.

Видання зазначає, що занепокоєння щодо ескалації було однією з причин, чому Києву не було надано дозволу використовувати західну зброю великої дальності для ударів по цілях всередині Росії.

Минулого року Велика Британія передала Україні крилаті ракети Storm Shadow, але попри неодноразові запити Києва ця зброя залишається забороненою для ударів по території РФ.

Російський диктатор Путін залякує Захід заявами, що дозвіл на такі удари "означатиме, що країни НАТО, США та країни Європи перебувають у стані війни з Росією".

Як повідомляв OBOZ.UA, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг зробити більшедля запобігання російському вторгненню в Україну. За його словами, надання Україні зброї могло б допомогти уникнути великомасштабної війни. Столтенберг зазначив, що члени Альянсу не наважилися надати зброю, про яку просила Україна до початку вторгнення, через побоювання ескалації конфлікту з Росією.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader