Топ-5 аргументів, чим привабливе просо для аграріїв
Топ-5 аргументів, чим привабливе просо для аграріїв

Топ-5 аргументів, чим привабливе просо для аграріїв

Просо — культура без відходів, яку досить широко використовують як страхову рослину для пересіву загиблих озимих та ранніх ярих і для пожнивних посівів на зелений корм.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з наукової роботи, член-кореспондент НААН Олександр Нечипоренко.

Зокрема, значна кількість крохмалю дозволяє використовувати просо для виробництва спирту. Отримане з проса пшоно не містить клейковини — глютену, а тому його вживають люди, які мають глютенову непереносимість.

«Водночас фахівці з генетики рослин активно працюють над перетворенням проса на енергетичну рослину. Солома та полова проса за своїми якостями наближаються до лугового сіна — 0,41 кормових одиниць. Просяне ж сіно краще від сіна з вівса, сорго, кукурудзи чи тимофіївки, а за якістю зеленої маси просо переважає кукурудзу та сорго», — додає науковець.

Джерело матеріала
loader
loader