У Харкові відкрили меморіальну дошку рятувальникам, які загинули від повторного удару РФ
У Харкові відкрили меморіальну дошку рятувальникам, які загинули від повторного удару РФ

У Харкові відкрили меморіальну дошку рятувальникам, які загинули від повторного удару РФ

У Харкові відкрили меморіальну дошку трьом загиблим від повторного удару росіян рятувальникам - Сергію Байдалінову, Владиславу Логвінову та Володимиру Матюшенку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дошку встановили на фасаді будинку на проспекті Любові Малої в Новобаварському районі. На дошці закарбовані обличчя рятувальників, їхні імена на напис: “Рятуючи життя харків’ян, трагічно загинули 04.04.2024 внаслідок повторного ворожого обстрілу”.

На відкриття зібралися рідні, колеги та друзі загиблих, поліцейські, місцеві жителі, представники міської влади.

“Четверте квітня 2024 року - найтрагічніший день за війну для пожежного братства Харківської області, та, напевно, й за всю 200-річну історію (пожежної служби Харкова - ред.). Ми втратили одразу трьох людей. Підступний повторний удар”, - сказав керівник Головного управління ДСНС у Харківській області Артем Астахов.

Син загиблого рятувальника Володимир Логінов зазначив, що його батько та колеги служили за покликом серця.

У Харкові відкрили меморіальну дошку рятувальникам, які загинули від повторного удару РФ - Фото 1 У Харкові відкрили меморіальну дошку рятувальникам, загиблим від повторного удару росіян / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

“Важко говорити про втрати… Але ми всі повинні усвідомлювати, що вони пішли працювати до лав ДСНС за покликом душі і серця, без вагань і з честю та мужністю виконували свої обов’язки в ту трагічну ніч. Важко матерям, важко дітям, які залишилися без батьків, важко друзям, важко мені. Але сьогодні ми маємо сказати хлопцям: “Дякуємо за врятовані життя, дякуємо за виконання службових обов’язків, за мужність та відданість справі”, - зазначив Логінов.

Він також висловив вдячність усім, хто долучився до процесу виготовлення та встановлення пам'ятної дошки.

Як повідомлялося, із загиблими в Новобаварському районі рятувальниками попрощалися 6 квітня. 

Про трагічну ніч і роль батька в житті Володимир Логінов розповідав Укрінформу. 

Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader
loader