В Індії зафіксували другий смертельний випадок невиліковного вірусу Nipah: ВООЗ б'є на сполох через загрозу епідемії
В Індії зафіксували другий смертельний випадок невиліковного вірусу Nipah: ВООЗ б'є на сполох через загрозу епідемії

В Індії зафіксували другий смертельний випадок невиліковного вірусу Nipah: ВООЗ б'є на сполох через загрозу епідемії

В Індії у штаті Керала на півдні країни від вірусу Ніпа (Nipah) помер 24-річний студент. Він став другою жертвою цієї хвороби у штаті з липня цього року – раніше помер 14-річний хлопчик. 

Про це пише Reuters. 151 людина, яка контактувала з жертвою, наразі перебуває під наглядом медиків задля запобігання поширенню смертоносного вірусу.

У студента симптоми лихоманки почалися 4 вересня, а вже за п’ять днів він помер. Тестування зразка його крові, який надіслали до Національного інституту вірусології в Пуне, підтвердило інфікування Nipah 9 вересня. 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) класифікує Nipah як пріоритетний патоген через його здатність спровокувати епідемію. Наразі немає ані вакцини, яка б запобігла зараженню, ані препарату для лікування хвороби, яку викликає вірус. 

"Частини штату Керала є одними з тих місць, що знаходяться в зоні найбільшого ризику спалахів вірусу. Nipah походить від плодових кажанів і таких тварин як свині, і може викликати смертельну лихоманку, що призводить до набряку мозку у людей", – зазначають у Reuters. 

Nipah був пов'язаний зі смертю десятків людей у ​​Кералі з моменту його першої появи в штаті в 2018 році.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Всесвітня організація охорони здоров'я ще на початку 2021 року попередила про можливість нової пандемії через вірус Nipah. 

– А близько року тому уряд Індії заявив про спалах вірусного захворювання Nipah на півдні країни, що тоді призвело до смерті двох людей. Оскільки вакцини від цієї хвороби не існує, індійців закликали дотримуватись терапевтичних заходів та утримуватися від відвідування місць скупчення людей.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader