Здорові звички, які допоможуть прожити довге життя
Здорові звички, які допоможуть прожити довге життя

Здорові звички, які допоможуть прожити довге життя

Іноді, щоб розпочати рух до своєї мети, важко віднайти достатньо мотивації та внутрішніх сил. Однак, якщо ви прагнете знайти натхнення, ви можете ознайомитись із живою легендою Майком Фремонтом — 102-річним американським бігуном, який активно насолоджується життям. 

В Eat This, Not That! поділились його історією, яка показує, як здорові звички можуть сприяти довгому та активному життю. Досліджуйте його підходи до життя, щоб дізнатися більше про те, як дожити до 100 років у гарній фізичній формі.

Бігун встановив світові рекорди у віці 80 і 90 років

Майк Фремонт працює вже понад 60 років та має у своєму здобутку 4 світові рекорди з бігу. Варто відзначити, що він встановив рекорди у марафоні у віці 80 та 90 років. Це підтверджує його неймовірну фізичну форму та витривалість попри поважний вік.

Боротьба з проблемами та мотивація

Майк Фремонт почав бігати у 30 років після втрати першої дружини через крововилив у мозок. Як овдовілий батько трьох дітей, він використовував біг як спосіб зняти стрес, часто беручи дитину з собою на пробіжки. Він зазначає, що біг був набагато ефективнішим для нього, ніж алкоголь. Сьогодні Фремонт продовжує бігати на улюблених маршрутах, вітаючи всіх, хто проходить повз. Місцеві жителі добре його знають, оскільки він є невід’ємною частиною їхнього життя протягом багато років.

Захоплення веслуванням на каное на довгі дистанції 

Цей бігун відомий не лише в рідному штаті Огайо, а й за його межами. Окрім бігу та марафонів, Фремонт захоплюється тривалими дистанціями на каное. Тож, його досягнення дійсно вражають та надихають навіть молодих людей  по всій країні.

Роль позитивного настрою та життєлюбства 

Майк Фремонт, який дожив до 100 років завдяки позитивному настрою та здоровим звичкам, отримав страшний діагноз в 1990-х. Тоді йому діагностували колоректальний рак з прогнозом життя лише 3 місяці. Попри це, життя взяло гору та через 2,5 роки після діагнозу хірурги успішно видалили пухлину, не виявивши метастазів.

"Хірург сказав, що шукав метастази в 35 місцях і не знайшов жодного. Нуль", — сказав Фремонт.

10 км марафон та веганська дієта 

Фремонт був настільки вражений новинами, що почав брати участь у 10-кілометрових забігах, марафонах та інших подіях. Завдяки своїй невеликій вазі та статурі він швидко став успішним бігуном та почав вигравати змагання. Занурившись у біг, він дотримувався веганської макробіотичної дієти, яка, за його словами, стала ключовою для його здоров'я. 

Фремонт бігає у своє задоволення, дотримуючись помірності та насолоджуючись життям зі своєю дружиною, п'ятьма онуками та чотирма правнуками Він радить не боятись та розпочати біг, як це зробив він багато років тому. Майк Фремонт каже: "Ходімо зі мною. Я піду з тобою. Я побіжу з тобою. Все, що ти захочеш".

РанішеOBOZ.UA розповів, які звички покращують здоров'я серця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader