Швидше і дешевше: житло, створене за допомогою 3D-принтера, може стати заміною звичним будинкам
Швидше і дешевше: житло, створене за допомогою 3D-принтера, може стати заміною звичним будинкам

Швидше і дешевше: житло, створене за допомогою 3D-принтера, може стати заміною звичним будинкам

Зроблені з перероблених матеріалів, включно з пластиковими пляшками для води і контейнерами для їжі, а також з полімерної смоли, армованої скловолокном. Такий підхід знижує потребу в традиційних будівельних матеріалах.

Сполучені Штати Америки стикаються із серйозною нестачею житла. У зв'язку з цією проблемою з'являються нові технології, однією з яких є будинки, надруковані на 3D-принтері. Про це пише Newsweek.

Компанія Azure Printed Homes, розташована в Південній Каліфорнії, розробила процес 3D-друку, що дає змогу виробляти будинки вартістю приблизно 35 000 доларів. Вони зроблені з перероблених матеріалів, включно з пластиковими пляшками для води і контейнерами для їжі, а також з полімерної смоли, армованої скловолокном. Такий підхід знижує потребу в традиційних будівельних матеріалах, як-от пиломатеріали, що потенційно знижує як витрати, так і вплив на навколишнє середовище.

За даними компанії, цей метод дає змогу будувати будинки на 70 відсотків швидше і на 30 відсотків економніше, ніж традиційні методи.

На виробничому об'єкті Azure величезний 3D-принтер створює зовнішню частину кожного будинку, видавлюючи розплавлений пластик безперервним безшовним шаром. У результаті виходить конструкція, яка не тільки герметична і стійка до комах, а й може бути виготовлена в різних розмірах.

"Ми дуже раді отримати визнання за революційні зміни в будівельній галузі, пов'язані з розробленням екологічно чистих і доступних рішень для будівництва житла", — заявив у своїй заяві на початку цього року Росс Магуайр, генеральний директор Azure Printed Homes.

Представники компанії Azure заявили, що вони можуть доставити будинки всього за чотири тижні завдяки передовій технології 3D-друку. Клієнти навіть можуть проєктувати їх онлайн через конфігуратор, а надруковані блоки виготовляються заздалегідь і доставляються безпосередньо на ділянку покупця.

Однак подібне нововведення може обернутися проблемами для будівельної галузі, оскільки скорочення потреби в робочій силі може вплинути на ринок праці, а також мати ширші наслідки для галузей, чий бізнес залежить від будівництва. Згідно з останніми даними Бюро трудової статистики США, станом на серпень 2024 року в будівельній галузі США було зайнято майже 8,28 млн осіб. Це найвищий показник з початку 21 століття.

Джерело матеріала
loader
loader