Ділимося іграми по-новому: Steam оновив систему Family Sharing із несподіваними умовами
Ділимося іграми по-новому: Steam оновив систему Family Sharing із несподіваними умовами

Ділимося іграми по-новому: Steam оновив систему Family Sharing із несподіваними умовами

Steam вирішив оновити свою сімейну систему і на зміну старому доброму Family Sharing прийшла нова штука – Steam Families. Вона все ще дозволяє ділитися іграми з близькими, але тепер із "фішками" та обмеженнями.

Тепер до шести осіб можуть стати частиною вашої Steam Family, і кожен у групі зможе грати в ігри один одного (крім тих, що позначені як "приватні"), повідомляє пресслужба Steam.

Правда, тільки одна людина може грати в ту саму гру в один і той же час. Тішить, що досягнення та збереження у всіх будуть окремі, тож не доведеться переживати за прогрес. Ще додали батьківський контроль - дорослі тепер вирішують, у що можуть грати діти, і можуть купувати їм ігри через систему Steam Family.

Але не все так просто. Тепер не можна перескакувати між сім'ями, як захочеться. Якщо ви вже були в одній, доведеться почекати цілий рік, щоб приєднатися до іншої. Вільний слот у сім'ї не можна відразу заповнити, якщо хтось покинув групу – також доведеться чекати рік.

Ще одна нововведення – обмеження по регіону. Створити Steam Family можна лише з тими, хто мешкає в одному регіоні. Так що якщо ви думали проходити ігри з другом з іншої країни - забудьте про це принаймні на даний момент. Valve чітко дали зрозуміти, що система задумана для "домогосподарства".

Steam
Steam

Звичайно, мало хто гратиме строго за правилами і збиратиме сім'ю лише з родичів. Valve про це знає, але поки що жодних жорстких санкцій не вводить. Однак, розробники натякають, що можуть переглянути вимоги до учасників, якщо система почне надто сильно використовуватись "не за призначенням".

І ще кілька важливих моментів:

  • Якщо хтось із вашої родини отримає "бан", то і ви під "роздачу" можете потрапити.
  • Грати в ігри офлайн – можна.
  • Не всі ігри доступні для спільного доступу, особливо якщо у них є облікові сторони.
  • Дорослі можуть виключити будь-якого члена сім'ї із групи.

Раніше ми писали про Vampire Syndicate: гангстери та кіберпанк з відкритим світом та складним прокачуванням, реліз "жорсткою" RPG

Крім того, Знай.ua повідомляв, Вattlefield 2042 не здається: нове оновлення додає свіжий контент та натяк на нову гру

Джерело матеріала
loader
loader