Енергетики звернулись до українців: в які години не варто вмикати потужні енергоприлади
Енергетики звернулись до українців: в які години не варто вмикати потужні енергоприлади

Енергетики звернулись до українців: в які години не варто вмикати потужні енергоприлади

В Україні 17 вересня відключати електроенергію не планують. Однак енергетики звернулись до українців з проханням не використовувати потужні енергоприлади в період з 16.00 до 22.00. Це період, коли в системі спостерігається дефіцит струму. 

Про це йдеться в заяві "Укренерго". "Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо з 16:00 до 22:00. Не вмикайте у вказаний час кілька потужних приладів одночасно", – зазначають в компанії.  

В Мінінстерстві енергетики зазначають: ситуація в енергосистемі залишається стабільної, а енергетики намагаються ліквідувати наслідки російських атак. "Проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми.  До того ж  російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури", – зазначили в відомстві. 

При тому з жовтня 2022 року РФ завдала більше 1000 ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей. Швидко ліквідувати наслідки таких атак неможливо. 

"Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду", – додали в Міненерго. 

Як раніше писав OBOZ.UA, в Україні тариф на газ із 1 жовтня не зміниться. Ціна становитиме 7,96 грн для клієнтів "Нафтогазу".А це близько 98% усіх українських сімей. Також не зміниться вартість електроенергії. За кожну кВт*год потрібно буде платити 4,32 грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader