Оси втечуть самі: як назавжди позбутися небезпечних комах
Оси втечуть самі: як назавжди позбутися небезпечних комах

Оси втечуть самі: як назавжди позбутися небезпечних комах

Щоб оси не перетворили ваш будинок на своє гніздо, важливо вчасно та правильно знищити цих комах.

Оси та шершні відіграють важливу роль у боротьбі зі шкідниками на вашій ділянці, оскільки полюють на багатьох комах. Проте, коли оси облаштовують гнізда поблизу житлових будівель або садів, їхня присутність стає небажаною, оскільки укуси можуть бути дуже болісними, а для людей з алергією – навіть смертельно небезпечними.

Як вивести ос із стіни будинку

Самостійне видалення осиного гнізда – завдання не з легких і потребує обережності. Оси можуть агресивно захищати своє гніздо, особливо якщо відчувають загрозу.

Перед тим, як приступати до роботи, необхідно захистити тіло щільним одягом, рукавичками та маскою. Найкращий час для боротьби з осами – пізня ніч або ранок, коли вони найменш активні.

Для знищення осиного гнізда в стіні можна використовувати кілька методів:

  1. Інсектициди: спеціальні інсектициди для знищення ос можна придбати в магазинах. Їх застосовують шляхом обприскування гнізда.
  2. Пастки: пастки для ос можна придбати або зробити самостійно. Вони приваблюють ос запахом солодкого, а потім утримують їх всередині.
  3. Виклик спеціалістів: якщо гніздо розташоване в важкодоступному місці або ви не впевнені у своїх силах, краще звернутися до служби дезінсекції.

Як позбутися ос народними засобами

Якщо оси часто зустрічаються у вашому саду, ефективним методом буде використання приманок з солодкою рідиною, розповів Express.co.uk фахівець з домашнього господарства Джордж.

Для цього візьміть пластикову пляшку, розріжте її навпіл і вставте верхню частину в нижню шийкою вниз. Наповніть пляшку водою з розчиненим цукром, медом або підсолодженим алкоголем. Оси залізуть у таку пастку, але вибратися назад не зможуть і потонуть.

Дивіться відео, як власноруч зробити пастку для ос:

Чого бояться оси вдома

Оси, як правило, бояться речовин і запахів, які є для них неприємними або навіть шкідливими. Наприклад, оси уникають сильних запахів і дратівливих речовин. Використання таких засобів, як оцет, цитрусові олії або навіть деякі спеції, може допомогти в відлякуванні ос.

Спеціаліст Майк Сторі рекомендує висаджувати трави, зокрема базилік, лаванду, м’яту, розмарин, шавлію та чебрець. Ефірні олії цих рослин допоможуть відлякати ос від вашого житла, особливо якщо розмістити їх біля дверей або вікон.

Який запах не люблять оси

Оси та шершні не переносять деякі різкі запахи. Для відлякування комах у саду чи будинку можна використовувати такі засоби:

Запах бензину або гасу також може відлякати ос, проте будьте обережні, оскільки ці речовини є вкрай пожежонебезпечними.

Як викурити ос і шершнів

Для викурювання ос і шершнів із невеликих нежитлових приміщень, наприклад, підвалів або гаражів, використовують сірчані шашки. Дим від цих шашок ефективно відлякує не лише комах, але й гризунів, а також запобігає розвитку плісняви.

Якщо на вашій ділянці завелися земляні оси, біля їхнього гнізда можна розвести багаття з додаванням шматків гуми або пластику. Такий дим примусить комах покинути місце проживання.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader