/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Ff72bde279525ff9f9bed4228641e3f11.jpg)
Ресторан української кухні в Чикаго включили до гастрономічного путівника «Мішлен»
Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство закордонних справ України.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F9b01669368a807dc70496dd9823aa402.jpg)
«2023 року власник ресторану та шеф-кухар Джонні Кларк вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся. Ця подорож і надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у США», – йдеться в дописі.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2Fd7285ee6842e35d8d9675ec454df43e0.jpg)
У ресторані можна скуштувати сучасну українську кухню, яка поєднує традицію та сучасні кулінарні стилі. Серед основних страв – борщ, вареники, локшина, полтавські галушки, голубці, банош, пампушки та інші. На десерт можна замовити Київський торт, ряжанку чи навіть наполеон з кремом з чорного чаю. Anelya також пропонує різноманітні напої – наприклад, крафтові коктейлі та вина.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F449896e0aa0d9e3cdfb7e7f8f98d4ec2.jpg)
Путівник Michelin Guide – це престижний гастрономічний ресторанний рейтинг, який оцінює ресторани та готелі по всьому світу.
Нагадаємо, у японському місті Нагоя відкрився ресторан української кухні «Жито», в якому працюють евакуйовані до Японії українці.
Фото: Anelya Chicago

