Ретро-біг: новий тренд у кардіо, який змінить ваш підхід до фітнесу
Ретро-біг: новий тренд у кардіо, який змінить ваш підхід до фітнесу

Ретро-біг: новий тренд у кардіо, який змінить ваш підхід до фітнесу

Ретро-біг – один з найгарячіших трендів у світі бігу. Це абсолютно нова та цікава форма кардіо, яка чудово підходить для активного відпочинку в будь-яку пору року.

Ретро-біг існує вже давно, але зараз він знову набирає популярність. Це тренування, яке не лише освіжає, але й дарує багато позитивних емоцій. Більше про цей вид тренування пише eatthis.com.

Як працює цей трендовий вид бігу?

Суть ретро-бігу полягає в тому, що ви бігаєте задом наперед, фактично відступаючи. Спершу це може здаватися дещо незвичним, але будьте готові – цей спосіб бігу може стати вашим улюбленим.

Багато бігунів та любителів фітнесу вже приєдналися до ретро-бігового руху. За даними дослідження PureGym у Великій Британії, популярність запиту "біг задом наперед" в інтернеті зросла на 50%.

Переваги для здоров'я

Дослідження, яке проводилося в Університеті Орегону протягом понад 25 років, порівнювало звичайний біг і біг задом наперед. Науковці вивчали, як працюють ноги та які травми можуть виникнути під час бігу в різних напрямках. Результати виявилися вражаючими. З’ясувалося, що бігуни відчувають таке ж навантаження під час ретро-бігу, виконуючи його з інтенсивністю 80% від звичайного бігу вперед.

Хоча ретро-біг може виглядати дивно для випадкових перехожих, дослідження підтверджують його переваги: покращена постава, більший діапазон руху в колінному суглобі та здатність повністю розгинати як коліна, так і стегна.

Тренер Тім Лю додає: "Біг заднім ходом може стати чудовим способом покращити ваше кардіотренування, зміцнити кроки та підвищити координацію. Ми так звикли рухатися вперед, що рідко намагаємося рухатися в інших напрямках. Біг задом допомагає розвинути моторику, особливо для тих, хто займається спортом".

Якщо вам потрібно ще більше аргументів, щоб додати ретро-біг до своєї фітнес-програми, рекомендуємо прочитати книгу Роберта К. Стівенсона "Біг спиною". У ній він детально пояснює, чому багато професійних спортсменів включають цей вид бігу до своїх тренувань, і як це може бути корисно для вас. У передмові зазначено: "Біг задом наперед – це відмінний спосіб тренувати тіло. Він чудово підходить для загальної фізичної підготовки. Зміцнює серцево-судинну систему та активізує всі групи м’язів".

Раніше OBOZ.UA опублікував секрети, як отримати струнке тіло.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader