У 41 закладі охорони здоровʼя будують укриття
У 41 закладі охорони здоровʼя будують укриття

У 41 закладі охорони здоровʼя будують укриття

Розпочато роботи по будівництву укриттів у 41 закладі охорони здоровʼя.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Фінансування для 45 проєктів з облаштування укриттів в українських медзакладах було виділено у рамках відповідної субвенції місцевим бюджетам з державного бюджету України. Перелік обʼєктів визначено спеціальною комісією МОЗ України. Наразі за 41 обʼєктом вже укладені договори з обраними на конкурсній основі підрядниками та вже розпочато будівельні роботи. За 4 проєктами — ще тривають процедури тендерних закупівель", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для облаштування укриттів в українських медзакладах цьогоріч уряд виділив 1 млрд грн.

У МОЗ наголошують, що виконання всіх умов для своєчасного освоєння субвенції є відповідальністю керівників закладів охорони здоровʼя та органів місцевого самоврядування

Фінансування для облаштування укриттів виділено для 45 медзакладів у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Львівській та Хмельницькій областях.

Як наголошують в МОЗ, субвенція спрямовуватиметься на реалізацію проєктів, повʼязаних з новим будівництвом, реконструкцією, реставрацією, капітальним ремонтом фонду захисних споруд цивільного захисту у медзакладах відповідно до чинних будівельних норм.

Переліки проєктів для подання на МОЗ були сформовані обласними та Київською міською державними (військовими) адміністраціями, які визначили їхню пріоритетність відповідно до наступних критеріїв, а зокрема, територіальну наближеність медзакладів до зони активних бойових дій або тимчасово окупованих Росією територій України; наявність у лікарняному закладі автономних опалення, водопостачання, джерел електропостачання; наявність укладеного договору з НСЗУ за пакетами медичних послуг «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій».

Як повідомлялося, у 2024 році Кабінет міністрів виділив один мільярд гривень на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоровʼя.

Джерело матеріала
loader
loader