Український документальний фільм позмагається на Варшавському кінофестивалі
Український документальний фільм позмагається на Варшавському кінофестивалі

Український документальний фільм позмагається на Варшавському кінофестивалі

Світова прем’єра документального фільму «Сімейний альбом» української режисерки Марини Ткачук відбудеться на ювілейному Варшавському міжнародному кінофестивалі 13 жовтня 2024 року. Фільм буде представлений у секції Documentary Competition. Про це Марина Ткачук повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами режисерки, стрічка розповідає про історичні паралелі між Голодомором та війною в Україні.

«В основу нашої стрічки лягла, безусумнівно, неймовірна історія британської фотохудожниці Самари Пірс та її прадіда – австрійського інженера Александра Вінербергера, який став випадковим свідком Голодомору в Харкові в 1933 році та зробив дивовижним чином найважливіші фотографії про штучний голод в Україні. Дізнавшись про історію свого прадіда, Самара переосмислила власну творчу кар’єру: вона всім серцем полюбила Україну та вболіває за нас. Через 90 років після подій Голодомору Самара у супроводі нашої знімальної групи вирушила на Харківщину – туди, де жив її прадід, аби зробити власні фотографії про війну. І цим засвідчити, що геноцид українців триває», – розповіла Марина Ткачук.

Вона також зазначила, що «Сімейний альбом» став переможцем мистецького конкурсу від державного підприємтсва «Мультимедійна платформа іномовлення України» і відбувся як проєкт завдяки державній підтримці кіновиробництва та партнерству з Музеєм Голодомору.

До слова, Український Оскарівський комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який претендуватиме на 97-му премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». Це буде фільм «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка.

Джерело матеріала
loader
loader