Через повені в Центральній Європі низка залізничних рейсів досі скасована: як курсують поїзди 17 вересня
Через повені в Центральній Європі низка залізничних рейсів досі скасована: як курсують поїзди 17 вересня

Через повені в Центральній Європі низка залізничних рейсів досі скасована: як курсують поїзди 17 вересня

Через повені у Польщі та Чехії скасовано низку залізничних рейсів, але "Укрзалізниця" допомагає українським пасажирам переорганізувати свої подорожі, приймаючи їх на інші рейси. Попри негоду, всі поїзди у сполученні України та Варшави, Хелма, Перемишля, Кошице, Будапешта, Захоні, Кишинева курсують за розкладом.

Про це повідомила "Укрзалізниця". В умовах стихійного лиха залізничний транспорт став особливо вразливим, оскільки вода заливає колії та призводить до технічних несправностей на маршрутах.

"Укрзалізниця" заявила, що приймає пасажирів, які пропустили свої потяги через негоду, на інші рейси за сьогоднішніми квитками, якщо є вільні місця. Такий підхід демонструє високу гнучкість та клієнтоорієнтованість українського перевізника, що дозволяє пасажирам уникати довгого очікування та переплат.

Станом на ранок вівторка, ситуація з рухом потягів в Центральній Європі продовжує бути складною, але частина маршрутів була відновлена з незначними змінами. Зокрема:

  • Рейс Відень – Київ – Відень тепер курсує як Будапешт – Київ – Будапешт;
  • Поїзд Відень – Чоп – Відень, який обслуговується угорськими вагонами класу Інтерсіті, також продовжує курсувати за зміненим маршрутом: Будапешт – Чоп – Будапешт;
  • Маршрут Прага – Перемишль – Прага відновлено, проте з об'їздом через станцію Петровіце-у-Карвіне без зупинки в Остраві;
  • Рейс Прага – Чоп – Прага також продовжує рух, але в об'їзд, що призводить до незначного запізнення.

На окремих відрізках маршрутів ситуація залишається ускладненою через пошкодження залізничних колій, тому впроваджуються тимчасові рішення. Наприклад, для рейсів 146 Чоп – Будапешт та 644 Дебрецен – Мукачево між станціями Захоння і Тужер налагоджено автобусний трансфер, що дозволяє пасажирам продовжити подорож, не зважаючи на технічні проблеми на залізниці. В цій операції задіяні угорські координатори, які допомагають забезпечувати стабільність трансферу.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, "Укрзалізниця" припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська – Варшава, починаючи з 22 вересня. Це пов’язано із закінченням терміну дії угоди з польською компанією SKPL, яка обслуговувала цей маршрут.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader