Змінено порядок держпідтримки страхування сільгосппродукції
Змінено порядок держпідтримки страхування сільгосппродукції

Змінено порядок держпідтримки страхування сільгосппродукції

Кабінет Міністрів України на засіданні 13 вересня вніс зміни до Порядку надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції.

Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Він зазначив, що порядок змінено з метою приведення його у відповідність до норм ЗУ №4391-VI «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» з урахуванням змін, внесених ЗУ №3720 «Про обовʼязкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». 

«Оновлено підхід до ліцензування страховиків, зокрема передбачено, що для страхування сільгосппродукції необхідна наявність у страховиків ліцензій на здійснення діяльності зі страхування за класами страхування 8 та 9», — уточнив Тарас Мельничук.

Крім того, вилучено норми стосовно відповідальності страховика за невиконання рішення Національного банку України про заходи впливу за порушення вимог законодавства у сфері страхування сільгосппродукції. 

«Уточнено норми щодо подання страховиками до Мінагрополітики інформації стосовно страхування сільгосппродукції з державною підтримкою, а саме у паперовій або електронній формі тощо», — підсумував посадовець.

Джерело матеріала
loader
loader