Бригада за день може витрачати до 10 розвіддронів - заступник командувача Нацгвардії
Бригада за день може витрачати до 10 розвіддронів - заступник командувача Нацгвардії

Бригада за день може витрачати до 10 розвіддронів - заступник командувача Нацгвардії

Одна бригада Національної гвардії може витратити до 10 розвідувальних безпілотників на день.

Про це повідомив перший заступник командувача Національної гвардії України (начальник штабу), бригадний генерал Вадим Гладков у своєму першому інтерв'ю Укрінформу.

«Розхід» тільки розвідувальних дронів у день на одну бригаду може становити до 10 безпілотників. Що стосується FPV – то їх витрата в рази більша, особливо, якщо ділянка фронту активна, і ворог проводить постійні штурмові дії», - сказав він.

Гладков уточнив, що така ситуація із витрачанням БпЛА є «станом на зараз і станом на найближчий час». Він пояснив, що дрон падає під впливом радіоелектронної боротьби противника, також його можна збити фізично: навіть із певних видів стрілецької зброї, якщо той низько підлетів. Водночас БпЛА зазнає впливу погодних умов, зокрема піддається намерзанню на корпусі чи пропелерах взимку.

Заступник командувача Нацгвардії зауважив, що до 2023 року підрозділи НГУ масово не застосовували дрони через їхню дорожнечу.

«Наприклад, кожен «Mavic-3» вартує понад 100 тисяч гривень і більше, залежно від модифікації. До повномасштабного вторгнення і навіть у перший рік великої війни закуповувати їх було досить складно», - зазначив він.

Гладков підкреслив, що масова закупівля дронів уможливилася, коли до цього процесу долучилася держава, розвиваючи та фінансуючи цей блок. Він додав, що значну допомогу в питанні закупівлі дронів упродовж двох із половиною років надали волонтери.

Як повідомляв Укрінформ, українські виробники безпілотних технологій впершезможуть узяти участь у тендерах Коаліції дронів у межах Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”).

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader
loader