Долар або євро: експерт розповів, у якій валюті краще зберігати гроші українцям
Долар або євро: експерт розповів, у якій валюті краще зберігати гроші українцям

Долар або євро: експерт розповів, у якій валюті краще зберігати гроші українцям

Вибір валюти для збереження грошей залежить від країни, в якій ви перебуваєте, та її економічної орієнтації.

Про це для Youtube-каналу "Фінансовий портал "Мінфін"" розповів експерт з фінансів Олексій Козирєв.

Для тих, хто живе в єврозоні, експерт радить зберігати заощадження в євро, проте попереджає про можливе зниження купівельної спроможності цієї валюти на 5-6% до середини 2025 року. Це відбудеться через інфляцію в єврозоні, яка щорічно становить приблизно 2,2-2,5%, та ослаблення євро щодо долара.

Якщо ви живете у країнах, де економіка прив'язана до долара, або ж у Сполучених Штатах, то Козирєв радить звернути увагу саме на цю валюту. Очікується, що купівельна спроможність долара буде зростати, що дозволить частково виграти в збереженні заощаджень.

Втім, якщо ви перебуваєте у США, Олексій рекомендує дочекатися президентських виборів у листопаді 2024 року, адже їх результати можуть вплинути на ринок і курс валют.

Для мінімізації курсових ризиків, Козирєв радить дотримуватися таких пропорцій: якщо ви в єврозоні — 50% у доларах та 50% в євро. Якщо ж ви перебуваєте в інших країнах, найкращою стратегією буде збереження 40% в доларах, 35% в євро та 25% у місцевій валюті.

Таким чином, диверсифікація залишається ключовим інструментом у боротьбі з валютними ризиками та захистом заощаджень від інфляції.

Останні новини України:

Також Politeka писала, що буде з гривнею у 2025 році, якщо триватимуть активні бої.

Теги за темою
Економіка курс валют євро
Джерело матеріала
loader
loader