Долар, євро чи кувейтський динар: рейтинг валют світу
Долар, євро чи кувейтський динар: рейтинг валют світу

Долар, євро чи кувейтський динар: рейтинг валют світу

Долар чи євро

Економіст Данило Монін ще раніше розповів 24 Каналу, що вважає долар вигіднішим для купівлі, аніж євро. Він пояснив це тим, що зараз американська валюта є сильнішою.

Сьогодні американська економіка має "кращий вигляд", аніж європейська,
– зауважує Данило Монін.

Цікаво! Для більшості розрахунків у світі, а також для визначення вартості таких прибуткових ресурсів, як нафта та золото, використовують саме долар.

  • Станом на ранок 18 вересня, купити долар в обмінниках в середньому обійдеться в 41,90 гривні, а обміняти – за 41,50 гривні. Водночас курс євро дорожчий: купівля валюти населенням становить 46,70 гривні, а обмін на гривню – 46,30 гривні.
  • В банках ситуація дещо інша: долар купити можна 41,80 гривні, а обміняти – за 41,30 гривні. Євро купляють за 46,50 гривні, а обмінюють – за 45,90 гривні.

Найсильніші валюти світу

  • Торік аналітики FXSSI зазначили, що рейтинг найсильніших валют насправді очолює швейцарський франк, який є офіційною валютою двох країн із сильними економіками та банківськими системами – це Швейцарія та Ліхтенштейн.
  • Друге місце зайняла японська єна, яка є третьою, після долара та євро, за кількістю на валютному ринку.
  • А замкнула трійку норвезька крона через те, що Норвегія не має зовнішнього боргу, а це означає, що країні не потрібно позичати кошти в партнерів для покриття заборгованості.

Водночас цьогоріч, за даними Forbes, найсильнішою валютою у світі є кувейтський динар.

Що відомо про кувейтський динар

Це офіційна валюта Кувейту, яка є однією із ключових експортерів нафти у світі. Кувейтський динар зараз можна купити за десь 3,25 долара США.

Водночас до трійки лідерів, крім кувейтського динара, увійшли бахрейнський динар та оманський ріал, офіційні валюти Бахрейну та Оману відповідно.

Теги за темою
курс валют
Джерело матеріала
loader
loader