ФБР США знищило вже другу китайську хакерську групу
ФБР США знищило вже другу китайську хакерську групу

ФБР США знищило вже другу китайську хакерську групу

Правоохоронні органи США зламали другу велику китайську хакерську групу на прізвисько «Flax Typhoon» і вирвали з її рук тисячі зламаних пристроїв, заявив у середу директор ФБР Крістофер Рей.

Рей на конференції з кібербезпеки у Вашингтоні сказав, що Flax Typhoon керує китайська компанія під назвою Integrity Technology Group, яка видавала себе за ІТ-компанію, але також «збирала розвіддані та проводила розвідку для китайських урядових служб безпеки».

У повідомленні, також оприлюдненому в середу, британські, канадські, австралійські та новозеландські кіберслужбовці також звинуватили Integrity Technology Group у тому, що вона стоїть за зловмисною кібероперацією, і заявили, що станом на червень вона скомпрометувала понад 250 000 пристроїв по всьому світу.
У своїй заяві посольство Китаю у Вашингтоні звинуватило владу США в тому, що вона «поспішно дійшла необґрунтованого висновку та висунула безпідставні звинувачення проти Китаю», стверджуючи, що Пекін присікає «всі форми кібератак».
Раніше відома хакерська група під назвою «Вольт Тайфун» викликає все більше занепокоєння західних офіційних осіб після того, як її вперше ідентифікували минулого року як кібердиверсійну групу, зосереджену на створенні плацдарму в критичній інфраструктурі США.
Представники США заявили, що це група, яку підтримує Китай, а Пекін заявив, що це банда програм-вимагачів.
Рей сказав, що операція проти Flax Typhoon відбулася минулого тижня «як частина наших постійних зусиль з виведення китайських ботнетів з мережі». Як і Volt Typhoon, він сказав, що Flax Typhoon націлений на критичну інфраструктуру, а також на корпорації, медіаорганізації, університети та державні установи.
Щоб допомогти замаскувати свої операції, Flax Typhoon направляв свій зловмисний трафік через так звану «ботнет», мережу зламаних пристроїв, яка в цьому випадку включала камери та цифрові пристрої зберігання, сказав Рей.
За його словами, коли ФБР спробувало взяти під контроль інфраструктуру ботнету, хакери відповіли кібератакою, перш ніж припинити боротьбу.
Рей попередив, що ФБР продовжить боротьбу з китайськими хакерами.
Джерело матеріала
loader
loader