Франція використовує жорсткий закон про кіберзлочинність у справі Дурова
Франція використовує жорсткий закон про кіберзлочинність у справі Дурова

Франція використовує жорсткий закон про кіберзлочинність у справі Дурова

Коли французькі прокурори взялись за приціл у керівника Telegram Павла Дурова, у них був козир у руках – жорсткий новий закон без міжнародного еквівалента, який криміналізує технічних титанів, чиї платформи дозволяють незаконні продукти чи діяльність.
Так званий закон LOPMI, прийнятий у січні 2023 року, поставив Францію в авангард групи країнякі займають жорсткішу позицію щодо веб-сайтів, охоплених злочинністю. Але закон настільки свіжий, що прокурори ще не винесли вироку.
Оскільки закон все ще не перевірено в суді, новаторський поштовх Франції до судового переслідування таких діячів, як Дуров, може дати зворотний результат, якщо судді відмовиться покарати технічних босів за ймовірну злочинність на їхніх платформах.
Минулого місяця французький суддя порушив проти Дурова офіційне розслідування , звинувативши його в різних злочинах, у тому числі в злочині 2023 року: «Співучасть в адмініструванні онлайн-платформи для здійснення незаконних транзакцій в організованій банді», яка передбачає максимальний термін ув’язнення 10 років. вирок і штраф у розмірі 500 000 євро (556 300 доларів США).
Перебування під офіційним розслідуванням не означає визнання провини або обов’язково призводить до суду, але вказує на те, що судді вважають достатньо доказів для продовження розслідування. Розслідування можуть тривати роками, перш ніж їх передадуть до суду або припинять.
Дуров, звільнений під заставу, заперечує те, що Telegram був «анархічним раєм». Telegram заявив, що «дотримується законів ЄС» і що «абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою».
Минулого тижня в радіоінтерв’ю прокурор Парижа Лор Беккуо назвала закон 2023 року потужним інструментом для боротьби з організованими злочинними групами, які все частіше діють в Інтернеті.
Закон виглядає унікальним. Вісім юристів і науковців повідомили Reuters, що не знають жодної іншої країни з подібним статутом.
«У законодавстві США немає жодного злочину, прямо аналогічного цьому, і, як мені відомо, немає жодного злочину в західному світі», — сказав Адам Хікі, колишній заступник помічника генерального прокурора США, який створив програму національної кібербезпеки Міністерства юстиції (DOJ).
Джерело матеріала
loader
loader