Голова дипломатії ЄС засудив вибухи пейджерів у Лівані, внаслідок яких постраждали майже три тисячі людей
Голова дипломатії ЄС засудив вибухи пейджерів у Лівані, внаслідок яких постраждали майже три тисячі людей

Голова дипломатії ЄС засудив вибухи пейджерів у Лівані, внаслідок яких постраждали майже три тисячі людей

Жозеп Боррель назвав ситуацію «надзвичайно тривожною» та закликав всі зацікавлені сторони «запобігти повномасштабній війні».

Голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель засудив серію вибухів пейджерів у Лівані 17 вересня, через які постраждали тисячі людей. Відповідну заяву опублікували на сайті Дипломатичної служби ЄС.

«Навіть якщо здається, що атаки були цілеспрямованими, вони завдали серйозних невибіркових побічних збитків серед мирних жителів: серед жертв є кілька дітей. Я вважаю цю ситуацію надзвичайно тривожною. Я можу лише засудити ці напади, які ставлять під загрозу безпеку та стабільність Лівану та збільшують ризик ескалації в регіоні», — сказав Боррель.

Він додав, що Європейський Союз закликає всі зацікавлені сторони «запобігти повномасштабній війні», яка матиме важкі наслідки для всього регіону та за його межами.

Ліванські медіа звинуватили Ізраїль у зламі телефонів членів угруповання «Хезболла». 

18 вересня Reuters із посиланням на власні джерела повідомило, що ізраїльська спецслужба «Моссад» заклала невелику кількість вибухівки в 5000 тайванських пейджерів, які замовило ліванське угруповання «Хезболла» за кілька місяців до вибухів.

За даними співрозмовників агентства, 3000 пейджерів вибухнули, коли на них надіслали спеціальне закодоване повідомлення, яке активувало вибухівку. В пейджерах заховали близько трьох грамів вибухівки, яка місяцями «залишилася непоміченою» «Хезболлою».

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Євросоюз Вибух
Джерело матеріала
loader
loader