Графіки відключення електроенергії: енергетики звернулись до всіх і назвали важливі години
Графіки відключення електроенергії: енергетики звернулись до всіх і назвали важливі години

Графіки відключення електроенергії: енергетики звернулись до всіх і назвали важливі години

В Україні 18 вересня не плануютьвідключатиелектроенергію. Однак енергетики звернулись до українців з проханням скоротити споживання в певні години.

Про це йдеться в заяві "Укренерго". "Будь ласка, користуйтесь електроенергією ощадливо у вечірні години максимального споживання. Не вмикайте кілька потужних електроприладів одночасно з 16:00 до 22:00", – йдеться в заяві.

В Міненерго також просять заощаджувати струм під час ранкового піку: з 7 до 10 ранку. "Закликаємо українців продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години – з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, зменшуючи коливання споживання, які впливають на роботу енергосистеми", – зазначили в відомстві. 

Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. До того ж російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

Загально з жовтня 2022 року росія завдала більше 1000 ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури. Тільки цього року внаслідок ворожих атак було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Як раніше писав OBOZ.UA, в низці ЗМІ поширили інформацію про те, що Румунія начебто відмовилась від допомоги Україні та не буде більше експортувати струм. Насправді ж міністр енергетики Румунії Себастіан Бурдужа заявив, що в країнах Східної Європи ціни на енергоносії вищі, тож потрібно створювати рівні умовита знижувати вартість струму для його країни.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader