Конкурент Neuralink дозволяє силою думки керувати розумним домом без хірургічного втручання
Конкурент Neuralink дозволяє силою думки керувати розумним домом без хірургічного втручання

Конкурент Neuralink дозволяє силою думки керувати розумним домом без хірургічного втручання

Конкурент Neuralink нейротехнологічна компанія Synchron показала можливості своєї приголомшливої технології. Власник чипа може керувати розумним домом силою думки, і це без потреби вживлювати чип у мозок, як це роблять у Neuralink.

Деталі

Інтерфейс Synchron перетворює думки носія на команди, що передаються до служби Amazon Alexa. Віртуальний помічник налаштований на його планшеті та підключений до пристроїв розумного будинку. Учасник випробування, який живе з бічним аміотрофічним склерозом (БАС) і не може користуватися руками, може просто подумати про навігацію параметрами, які відображаються на планшеті, щоб задіяти їх.

"Стентрод", вбудований у кровоносну судину на поверхні його мозку, містить електроди, які визначають рухові наміри. Учасник своїми думками вибирає, які плитки натискати в інтерфейсі та виконувати дії через Alexa. Подивіться, як він використовує систему, у відео нижче.

Генеральний директор і засновник Synchron Том Окслі зазначає:

Synchron усуває розрив між нейротехнологіями та споживчими технологіями, дозволяючи людям з паралічем відновити контроль над навколишнім середовищем. Хоча багато систем розумного будинку покладаються на голос або дотик, ми надсилаємо керуючі сигнали безпосередньо з мозку, минаючи потребу в цих вхідних даних.

Synchron має перевагу над Neuralink у тому, що його BCI (інтерфейс мозок-комп'ютер) можна імплантувати без необхідності розкривати череп і в ширшому діапазоні клінік.

Натомість Synchron розгортає саморозширювальний стент із вбудованими в нього електродами на поверхню мозку через яремну вену. За словами компанії, імплантат може безпечно залишатися там необмежений час, на відміну від деяких пробних BCI, схвалених регуляторами, які потрібно видалити через короткий проміжок часу.

Джерело матеріала
loader
loader