Найкращий продукт для підтримки здоров'я печінки: чому варто їсти чорницю
Найкращий продукт для підтримки здоров'я печінки: чому варто їсти чорницю

Найкращий продукт для підтримки здоров'я печінки: чому варто їсти чорницю

Багато людей знають, що основна функція печінки – очищення організму від токсинів. Проте, цей орган також переробляє поживні речовини з їжі, фільтрує кров, метаболізує ліки, зберігає глікоген, виробляє хімічні речовини для згортання крові, синтезує жовч і допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Печінка дійсно заслуговує на вашу турботу та включення в раціон найкорисніших фруктів для її підтримки. Більше про це пише видання eatthis.com.

За даними клініки Мейо, запалення печінки є однією з основних причин смерті у світі. Ця хвороба викликана накопиченням жиру в печінці, яке зазвичай є результатом надмірної ваги, високого рівня цукру в крові та підвищеного рівня тригліцеридів. Щоб уникнути запалення, потрібно дотримуватися загальних рекомендацій для підтримки здоров’я: втрачати вагу, зменшувати споживання цукру, займатися фізичною активністю і контролювати рівень холестерину.

Одним із кращих способів захистити свою печінку є вживання продуктів, що борються з її запаленням. Чорниця, наприклад, є відмінним вибором для підтримки здоров’я печінки.

"Дика чорниця містить найбільшу концентрацію антоціанів, природних пігментів, які надають ягодам їхній яскравий синій колір. Антоціани можуть допомогти зменшити окислювальний стрес в печінці і знизити запалення", – говорить дієтолог Лорен Манакер.

Антоціани містяться в шкірці червоних, фіолетових і синіх плодів, овочів і злаків. Дослідження показують, що їх концентрація прямо пропорційна інтенсивності кольору. Таким чином, чорниця, ожина, малина, журавлина, смородина і полуниця – це відмінні джерела антиоксидантів. Чим темніший колір, тим більше антоціанів у плодах.

Манакер підкреслює, що не слід споживати чорницю у надмірних кількостях.

"Занадто велике споживання фруктів та ягід може призвести до надмірного споживання фруктози, що може негативно вплинути на печінку. Але розумні порції є цілком корисними. Додавання дикої чорниці до смузі, йогурту або вживання їх окремо може стати одним з кращих способів підтримки здоров’я печінки", – підсумовує вона.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чим корисний зелений чай. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader