/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1e67a0b4ba66329931634afa1f12b5bf.jpg)
Ніколи не додавайте ці інгредієнти у шарлотку: ви просто зіпсуєте випічку
Шарлотка – пухкий солодкий пиріг, який найчастіше готують з яблуками. Також для десерту використовують й інші фрукти. Рецептур існує чимало, але тут важливо не перестаратись та не додавати зайві компоненти, які лише зіпсують випічку.
Редакція FoodOboz розповість, які інгредієнти не варто додавати у шарлотку. Це стосується і тіста. і начинки.
Не додавайте безглютенове борошно
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F71d63805436f76eb1f1e7be3dc40ef52.jpg)
Саме глютен у борошні сприяє тому, що тісто виходить клейким та густим. Тому для шарлотки – це обов'язковий інгредієнт. Різноманітні безглютенові варіанти, такі як гречане, вівсяне або кукурудзяне борошно, в цьому випадку будуть недоречними. Випічка вийде дуже забитою та несмачною.
Не додавайте в шарлотку соду
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1ff80ad5057eaa56041f6efc5239c39a.jpg)
Якщо на кухні немає розпушувача – господині часто замінюють його на соду. Але такий інгредієнт в чистому вигляді використовувати не можна, тому що випічка буде мати неприємний присмак. Тому соду, перед додаванням, обов'язково потрібно гасити оцтом.
Але, якщо ви готуєте шарлотку на кефірі чи сметані – молочна кислота погасить соду, тому додавати оцет не доведеться.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fadac137c7eace182f85a5e0e80e415b4.jpg)
Не готуйте шарлотку із замороженими ягодами
Для начинки в шарлотку часто додають ягоди. Але якщо вони заморожені – такий інгредієнт не підходить. Заморожені ягоди віддадуть випічці багато вологи, і тісто просто не пропечеться.
Не додавайте надто вологі фрукти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2b64c369690b4cf40575c1d994000f23.jpg)
Різноманітні соковиті фрукти, такі як абрикоси або персики не підходять для шарлотки. Такі фрукти, як і заморожені ягоди, пустять багато оку і лише зіпсують тісто.
Не додавайте компоненти, які мають специфічний присмак
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc0ef65f071e2f75e94ea8fe916b22ef9.jpg)
Шарлотка – це точно не та випічка, з якою потрібно експерементувати. Якщо ви вирішили приготувати десерт з гарбузом або ж ревенем будьте готові, що випічка далеко не всім може подобатись. До того ж, такі інгредієнти також можуть додати зайвої вологи.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками

