Посли G7 привітали схвалення Радою реформи митниці
Посли G7 привітали схвалення Радою реформи митниці

Посли G7 привітали схвалення Радою реформи митниці

Посли країн Групи семи привітали ухвалення Верховною Радою законопроєкту щодо перезавантаження митниці.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву опублікували у спільному X (Twitter) послів "сімки" в Україні.

Посли спільно привітали ухвалення Радою законодавства для реформи митної служби.

Congratulations to @verkhovna_rada on the successful adoption of the customs service reform legislation.

Tackling grey markets, reducing corruption, and increasing revenue is critical to support the war effort and to ensure Ukraine’s financial stability.

– G7Amb.

ReformUA (@G7Amb.

ReformUA) September 18, 2024.

"Боротьба з тіньовими ринками, зменшення корупції та збільшення доходів є життєво важливими для підтримання спроможності України вести війну та її фінансової стабільності", – зазначили посли.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що цим ним передбачено змінити процедуру конкурсного відбору на посаду голови Держмитслужби, взявши за основу практики НАБУ та інших антикорупційних органів.

Також пропонується залучення міжнародних експертів до проведення конкурсу на відбір членів атестаційних комісій, встановлення алгоритму прийняття рішень конкурсною комісією, надання голові Держмитслужби права призначати своїх заступників без погодження з Міністром фінансів.

Крім того, передбачено незалежний аудит митних органів, впроваджено вимоги до прийняття на службу, переатестація працівників та підвищення оплата праці митників.

Раніше посли Групи семи закликали Київ не зволікати з заповненням складу наглядової ради НЕК "Укренерго" після звільнення його голови та відставки двох членів наглядової ради.

Джерело матеріала
loader
loader