Прем'єр Грузії погрожує "переглянути відносини" із США у разі нових санкцій

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що Грузія збирається "переглянути відносини" зі Сполученими Штатами у разі нових санкцій.

Як повідомляє "Європейська правда", його заяву цитує агентство "Новости-Грузия" за повідомленням пресслужби.

Після зустрічі прем’єра з послом США у Грузії Робін Данніган Кобахідзе заявив, що Тбілісі "суттєво перегляне" позиції у відносинах із США у разі нових рішень Вашингтона про санкції проти представників країни.

"Ухваливши таке рішення (останні оголошені санкції 16 вересня – Ред.), американська сторона наблизилася до критичної точки.

У разі ухвалення ще одного подібного рішення це може спричинити суттєвий перегляд позиції Грузії у грузинсько-американських відносинах", – заявив Кобахідзе.

Він також висловив думку, що санкції від 16 вересня "розраховані на збільшення шансів опозиції перед виборами", але "контрпродуктивні" і "не налякають" владу.

Під санкції потрапили керівник спецназу МВС Грузії Звіад Харазішвілі і його заступник Мілері Лагазаурі.

Такожц це лідери проросійської партії та руху Alt-info Кока Моргошіа і Зура Махарадзе, які потрапили під обмеження "за придушення свободи мирних зібрань грузин".

Alt-info відомі нападами на заходи ЛГБТ-спільноти.

Також цього тижня опозиційний телеканал Formula з посиланням на свої джерела повідомив, що у ЄС вже нібито досягнута домовленість держав-членів щодо призупинення безвізу для громадян Грузії після парламентських виборів у разі подальшого погіршення ситуації з дотриманням демократичних принципів.

Прем’єр назвав ці чутки "дешевим шантажем".

Дивіться також відеоблог "Євро.

Правди" про те, що означають плани влади Грузії "вибачитися за війну" 2008 року, а також статтю "Як влада Грузії знімає з РФ відповідальність за війну 2008 року".

Джерело матеріала
loader
loader