УЗ попередила про шахрайську схему з квитками: про що йдеться
УЗ попередила про шахрайську схему з квитками: про що йдеться

УЗ попередила про шахрайську схему з квитками: про що йдеться

Укрзалізниця виявила нову шахрайську схему з квитками на популярні рейси. Про це повідомив керівник пасажирського напряму компанії Олександр Перцовський.

За його словами, спекулянти під час купівлі квитків на популярні напрямки пробують обійти ідентифікацію через портал електронних послуг "Дія". Останніми тижнями зафіксували кілька таких випадків під час "контрольних закупок".

Допис Перцовського у Facebook з'явився після того,  як голова наглядової ради НАУ Петро Чернишов розповів, що йому довелося купити квиток до Польщі швидко, але "за 2,5 ціни" – бо у продажу квитків "як це часто буває" не було.

Перцовський закликав клієнтів УЗ не вестися на пропозиції спекулянтів і не передавати своїх даних.

"Ті, хто віддають інформацію зі своєї Дії в обмін на обіцянки квитка чи грошову винагороду – як мінімум знайте, що ваш власний обліковий запис буде заблоковано і ви вже чесно квиток не зможете купувати. Ніколи", – попередив він. 

Крім того, з ініціативи компанії ведуться кримінальні провадження щодо ознак кібершахрайств із квитками. Тож учасникам шахрайських схем слід очікувати візиту правоохоронців.

Керівник пасажирського напряму УЗ сподівається, що "декілька технічних доопрацювань найближчим часом унеможливлять основні вразливості при ідентифікації".

"Це для нас не питання грошей (їх у будь-якому випадку компанія отримує за квитки), а питання репутації, і в ньому компромісів не буде", – пообіцяв Перцовський. 

Джерело матеріала
loader
loader