Toyota випустить екстремальний спорткар із потужним 600-сильним V8
Toyota випустить екстремальний спорткар із потужним 600-сильним V8

Toyota випустить екстремальний спорткар із потужним 600-сильним V8

Заряджене купе Toyota Supra оснастять 5,0-літровим V8 потужністю приблизно 600 к. с. Спорткар зроблять легшим та покращать його аеродинаміку.

Спортивне купе Toyota Supra отримає нову заряджену модифікацію. Для неї готують потужний двигун V8. Перші фото та відео з авто з’явилися на офіційному сайті японського автовиробника.

Авто готують до перегонів Repco Supercars Championship
Фото: Toyota

Нова Toyota Supra з V8 не надійде в продаж. Річ у тім, що спорткар розробляють для австралійських перегонів Repco Supercars Championship. Команда Walkinshaw Andretti United почне змагатися на ньому із 2026 року та кине виклик Ford Mustang і Chevrolet Camaro, які там уже виступають і також оснащені вісімками.

Важливо Удвічі дешевший за Land Cruiser: розкрито подробиці доступного позашляховика Toyota (фото)

Для купе Toyota Supra у спортивному підрозділі Gazoo Racing готують доопрацьований 5,0-літровий двигун з індексом 2UR-GSE. Як відомо, його встановлюють на серійні Lexus LC500, IS500 та RC F. Залежно від моделі, потужність вісімки становить від 467 до 477 сил, проте для перегонів її повинні збільшити, адже в суперників вона сягає 600 к. с.

Крім того, гоночна Toyota Supra отримає новий полегшений кузов з покращеною аеродинамікою. На перших зображеннях авто видно обвіс та велике антикрило. Також встановлені гоночні шини і боковий вихлоп.

До речі, недавно стало відомо, що Toyota готує потужний кросовер вартістю 200 000 доларів.

Також Фокус розповідав, що Toyota Prius встановила світовий рекорд економічності.

Теги за темою
авто
Джерело матеріала
loader
loader