Трамп хоче залучити Дуду до своєї виборчої кампанії - ЗМІ
Трамп хоче залучити Дуду до своєї виборчої кампанії - ЗМІ

Трамп хоче залучити Дуду до своєї виборчої кампанії - ЗМІ

Дональд Трамп планує залучити президента Польщі Анджея Дуду, який має прибути до Штатів для участі в ГА ООН, до своєї виборчої кампанії, аби заручитися підтримкою польської громади в США.

Про це пише Reuters із посиланням на два джерела, близькі до штабу кандидата у президенти від Республіканської партії, передає Укрінформ.

«Узгодження спільної появи ще не завершене… Однак, якщо так станеться, це буде рідкісним випадком, коли іноземний лідер з’явиться поряд із кандидатом у президенти США в рамках виборчої кампанії», - зауважує агентство.

Очікується, що Трамп і Дуда, які вже мають історію тісних політичних відносин у 2017-2021 рр., можуть разом з’явитися на відкритті монумента на території римо-католицького храму польської діаспори у штаті Пенсильванія.

За словами одного з джерел, якщо так станеться, то «безумовно буде можливість обмінятися кількома словами та обговорити найважливіші теми», серед яких – безпека Польщі та війна в Україні.

В адміністрації польського президента офіційно підтвердили, що організатори заходу запросили на нього і Дуду, і Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, під час останніх президентських дебатів Гарріс звинуватила Трампа в тому, що той ладен дозволити Путіну захопити Київ. Вона наголосила, що Кремль на цьому б не зупинився, і наступною його ціллю може стати Польща.

При цьому віцепрезидентка натякнула, що Трамп не поспішатиме захищати поляків, якщо їх атакує Росія. Гарріс адресувала цей меседж польській громаді у штаті Пенсильванія, який вважається одним із ключових у президентській кампанії США.

Фото: ZIK/EPA/UPG

Теги за темою
США Польша Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader