У Харкові судитимуть блогера, який популяризував у соцмережах ідею «великої Росії» та поширював символіку СРСР
У Харкові судитимуть блогера, який популяризував у соцмережах ідею «великої Росії» та поширював символіку СРСР

У Харкові судитимуть блогера, який популяризував у соцмережах ідею «великої Росії» та поширював символіку СРСР

За даними слідства, він також навʼязував перехожим в місцевому парку прокремлівські тези про те, що «на території України будуються бази НАТО, а Росія вимушена захищати свої землі».

У Харкові судитимуть блогера, який поширював у соцмережах ідею «великої Росії», а в місцевому парку нав’язував перехожим ідеї Радянського Союзу. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, харківʼянин створив YouTube-канал, на якому популяризував комуністичну символіку СРСР, вихваляв тоталітарний режим та розповсюджував кремлівські наративи. Для поширення пропагандистських наративів він також використовував сторінки в Instagram та нині забороненій в Україні соцмережі «ВКонтакте».

Крім того, харківʼянин навʼязував перехожим в місцевому парку прокремлівські тези про те, що «на території України будуються бази НАТО, а Росія вимушена захищати свої землі».

Блогера судитимуть за фактом виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, а також публічного використання комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму з використанням засобів масової інформації (ч. ч. 1, 3 ст. 4).  

Обвинувальний акт стосовно блогера правоохоронці передали до Жовтневого районного суду Харкова. Йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Раніше СБУ затримала в трьох регіонах шістьох проросійських інтернет-агітаторів, які поширювали заклики на підтримку війни Росії проти України та виправдовували воєнні злочини росіян. Їм загрожує до 10 років в’язниці.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
війна Харків Суд Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader