У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію
У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію

У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію

Дружина Президента Олена Зеленська разом із лордом Ешкрофтом відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію при Клінічному центрі дитячої медицини у Львові.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила у Телеграмі.

«Разом із лордом Ешкрофтом – партнером Фундації і донором проєкту – відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію при Клінічному центрі дитячої медицини у Львові», - розповіла Зеленська.

У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію - Фото 1
У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію - Фото 2

Вона відзначила, що з перших днів повномасштабного вторгнення саме Львівщина стала евакуаційним хабом для важкохворих дітей з усієї країни: понад 1600 маленьких пацієнтів безпечно й оперативно виїхали звідси на лікування за кордон. Але і львівські медичні можливості невпинно розширюються. Щоб надавати допомогу ще більшій кількості пацієнтів, дві провідні дитячі лікарні Львова – Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Охматдит – об’єдналися в єдиний Клінічний центр дитячої медицини.

У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію - Фото 3

Це одна з небагатьох медустанов в Україні, у яких дітям роблять трансплантацію кісткового мозку та пересадку нирок. А ще це один із найпотужніших закладів у галузі дитячої онкології та гематології, органної трансплантології та орфанних дитячих захворювань.

У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію - Фото 4

«Щороку тут стаціонарно лікують понад 20 тисяч дітей. Але бактеріологічна лабораторія центру потребувала модернізації, щоб іще оперативніше та якісніше допомагати таким важким пацієнтам як Вероніка (9-річна дівчинка, яка зараз проходить лікування у центрі — ред.). Для цих дітей навіть найменша інфекція може бути смертельно небезпечна, тому так важливо забезпечити їм якісну допомогу», - зауважила перша леді.

У Львові відкрили модернізовану бактеріологічну лабораторію - Фото 5

За її словами, тепер завдяки модернізованій лабораторії та новому обладнанню можна проводити дослідження на найвищому міжнародному рівні. Це дасть змогу якісно діагностувати майже 18 тисяч пацієнтів щороку.

Як повідомлялося, Фундація Олени Зеленської працює у таких напрямках, як охорона здоров'я, освіта та гуманітарна допомога. Місія фонду полягає в тому, аби кожна людина в Україні почувалася фізично та ментально здоровою, захищеною, мала змогу реалізувати своє право на освіту та будувати майбутнє у рідній країні.

Фото: Телеграм / Олена Зеленська

Теги за темою
Діти Львів
Джерело матеріала
loader
loader